A A A K K K
людям із порушенням зору
КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО “КАХОВСЬКА ЦЕНТРАЛЬНА МІСЬКА ЛІКАРНЯ ІМЕНІ РОДИНИ ПАНКЕЄВИХ КАХОВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ”

ПМГ-2022: Відбулося друге засідання за напрямами “Терапія+” та “Готовність до надання меддопомоги в надзвичайних ситуація”

Дата: 30.08.2021 11:06
Кількість переглядів: 566

У ході засідання медичні експерти фіналізували зауваження та пропозиції.

У Національній службі здоров’я 25 серпня відбулося друге засідання Робочої групи медичних експертів з питань розробки Програми медичних гарантій-2022 за пакетами “Стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій” та “Готовність до надання медичної допомоги в надзвичайних ситуація”.

У ході засідання експерти фіналізували зауваження та пропозиції, що подавалися після першого засідання. Зокрема, експерти підтримали та доповнили вимоги по пакету “Стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій” такими пунктами:
- розширити перелік обов’язкових лабораторних досліджень, додавши  аналіз на сироватковий прокальцитонін, серотипування та чутливість до антибактеріальної терапії;
- надання у закладі реабілітаційних послуг, за відсутності протипоказань в гострому реабілітаційному періоді, та направлення пацієнтів для отримання реабілітаційних послуг у післягострому та довготривалому періодах реабілітації або послуг з паліативної медичної допомоги;
- у штаті закладу має бути фізичний терапевт та/або ерготерапевт - щонайменше 1 особа, яка працює за основним місцем роботи в цьому закладі.

Також до обсягу послуг закладу, що надаватиме допомогу дітям, додали вимогу щодо проведення інструментальних ендоскопічних досліджень в умовах стаціонару у цілодобовому режимі.

Щодо пакету “Готовність до надання медичної допомоги в надзвичайних ситуаціях”, до нових вимог медичні експерти запропонували включити:
- додаткові лабораторні дослідження, зокрема електроліти: калій, хлор, натрій, магній, кальцій;
- збільшити відсоток ліжко-місць з можливістю проведення кисневої терапії з 20% до 30%;
- забезпечення кисневої терапії, респіраторної (неінвазивної та інвазивної) підтримки та ЕКМО (за умови наявності у закладі).
- наявність у закладі чотирьох лікарів з медицини невідкладних станів, які працюють за основним місцем роботи в цьому закладі.

Склад Робочої групи експертів з питань розробки проєктів специфікацій та умов закупівлі медичних послуг за програмою медичних гарантій за напрямом стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій 

Дудник Світлана Валеріївна

Начальниця відділу взаємодії із зовнішніми експертами управління фінансових гарантій медичного обслуговування Департаменту замовлення медичних послуг та лікарських засобів НСЗУ, д.мед.н., голова Робочої групи

Костін Євген Іванович

Головний спеціаліст відділу взаємодії із зовнішніми експертами управління фінансових гарантій медичного обслуговування Департаменту замовлення медичних послуг та лікарських засобів НСЗУ, секретар Робочої групи

Ковальова Олена Михайлівна

Головний спеціаліст відділу клінічного аудиту та методології Департаменту моніторингу НСЗУ, д.мед.н., професор

Вигонюк Андрій Володимирович

Заступник директора КНП «Вінницький обласний спеціалізований клінічний диспансер радіаційного захисту населення Вінницької обласної ради» (за згодою)

Виповська Вікторія Василівна

Заступниця директора з медичних питань КНМП «Кременчуцька перша міська лікарня ім. О.Т. Богаєвського» (за згодою)

Дельва Михайло Юрійович

Завідувач кафедри нервових хвороб з нейрохірургією та медичною генетикою Української медичної стоматологічної академії, д.мед.н., професор (за згодою)

Демешко Ольга Миколаївна

Фахівець з питань фінансування системи охорони здоров’я Бюро ВООЗ в Україні (за згодою)

Долинна Олена Володимирівна

Лікар фізичної та реабілітаційної медицини КНП «Вінницька обласна клінічна лікарня ім. М.І.Пирогова Вінницької обласної ради», асистент кафедри фізичної та реабілітаційної медицини Вінницького національного медичного університету ім. М.І.Пирогова (за згодою)

Змисля Ігор Федорович

Директор КНП Сумської обласної ради «Обласна клінічна дитяча лікарня» (за згодою)

Іськів Мар’яна Юріївна

Молодша наукова співробітниця відділення клінічної генетики ДУ «Інститут спадкової патології НАМН України», завідувачка лікувально-консультативного відділення №1 ПП Медичний центр «Інтерсоно», лікар-педіатр ургентний педіатричного відділення КНП «Бродівська центральна міська лікарня» Бродівської міської ради Львівської області,  к.мед.н. (за згодою)

Карпінська Катерина Олегівна

Завідувачка відділення цереброваскулярної патології КНП «Обласний клінічний центр нейрохірургії та неврології» м. Ужгорода (за згодою)

Корнієнко Віктор Валентинович

Директор КНП «Дерматовенерологія» (за згодою)

Малицька Алла Павлівна

Генеральна директорка КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім. Є.Є. Карабелеша» Херсонської міської ради (за згодою)

Марцовенко Ігор Михайлович

Директор КНП Сумської обласної ради «Сумський обласний клінічний кардіологічний диспансер», к.мед.н. (за згодою)

Матвієнко Юлія Петрівна

Медична директорка КП «1-А міська клінічна лікарня Полтавської міської ради» (за згодою)

Мишинська Ірина Григорівна

Лікар-ендокринолог КНП «Тростянецька ЦРЛ» (за згодою)

Озарчук Лариса Петрівна

Завідувачка терапевтичного відділення КП «1-а міська клінічна лікарня Полтавської міської ради» (за згодою)

Плахотнюк Светлана Володимирівна

Медична директорка КНП «Київська міська клінічна лікарня № 8» (за згодою)

Сташко Оксана Володимирівна

Медична директорка КНП Сумської обласної ради «Обласна дитяча клінічна лікарня» (за згодою)

Томашівська Тетяна Володимирівна

Медична директорка КНП «Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня», к.мед.н. (за згодою)

Царьова Олена Вікторівна

Завідувач КНП «Обласна інфекційна клінічна лікарня» Запорізької обласної ради, лікар-інфекціоніст, лікар інфекціоніст дитячий, к.мед.н. (за згодою)

Юдіна Ольга Павлівна

Лікар-педіатр відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги КНП «Жмеринська ЦРЛ», лікар-методист інформаційно-аналітичного відділу КНП «Жмеринська ЦРЛ» (за згодою)

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень