A A A K K K
людям із порушенням зору
КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО “КАХОВСЬКА ЦЕНТРАЛЬНА МІСЬКА ЛІКАРНЯ ІМЕНІ РОДИНИ ПАНКЕЄВИХ КАХОВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ”

Як працює відділення загальної хірургії в нових умовах медичної реформи

Дата: 04.08.2020 10:59
Кількість переглядів: 2805

Добрий день, Андрію Олександровичу, розкажіть, будь-ласка, про себе.

Мені 36 років, я закінчив в 2007 році Запорізький Державний медичний університет за спеціальністю «Лікувальна справа» та розподілений  на спеціальність «Хірургія». З 2007 по 2009 включно проходив інтернатуру на базі Херсонської клінічної лікарні ім.Лучанського. З 2009 року працюю в Каховській центральній районній лікарні лікарем-хірургом. З лютого 2020 року переведений на посаду завідуючого відділенням загальної хірургії.

Як в рамках реформи  працює хірургічне відділення? Та які саме відділення відтепер об’єднанні?

В січні 2020 року Каховською районною радою затверджено нова структура лікарні, в якій були об’єднані відділення загальної хірургії на 50 ліжко-місць, а саме:  хірургічне, гінекологічне та травматологічне. Це дало змогу працювати лікарям більш злагоджено, проводити консультації оперативніше. Відділення надає медичну допомогу цілодобово, постійно у відділенні присутній черговий лікар-хірург  та лікар-гінеколог, у разі необхідності викликається черговий лікар-ортопед-травматолог для надання екстреної медичної допомоги.

Якою апаратурою  забезпечене відділення?

Відділення загальної хірургії забезпечено сучасним медичним обладнанням для надання, як екстреної так і планової медичної допомоги.  У відділені є два операційні зали, які можуть бути задіяні одночасно.

Розкажіть, будь ласка, про колектив відділення. Скільки всього медичного персоналу працює у відділенні.

У відділенні працює 52 медпрацівника, із них 5 лікарів-хірургів, 1 лікар-ортопед-травматолог та 4 лікаря-гінеколога, 1 старша медична сестра, середній та молодший медичний персонал.

Колектив працює злагоджено та чітко. На святкуванні Дні медичного працівника колектив загальної хірургії отримав Подяку «За вагомий внесок у розвиток медично галузі та з нагоди Дня медичного працівника». Медичні працівники постійно проходять навчання, стажування, курси та лекції для підвищення кваліфікації.  

Скільки оперативних втручань у відділенні проводиться за рік, який відсоток з цих операцій становлять лапароскопічні? Поясніть, будь ласка, нашим читачам про переваги лапароскопічних операцій.

За рік у відділенні проводиться близько 900 планових та ургентних операцій та більше 1000 малих операції, а саме: папіломи, ліпоми, фіброми, ПХО ран, та розтин гнійників.

Із цих операцій відкриті (традиційні оперативні втручання): всі види оперативних втручань на органах черевної порожнини, всі види грижі, висічення, та пластики з використання сітчастих імплантів.

65 % проводяться ендоскопічні (лапароскопічні), це холецистектомія, апендектомія, ушивання перфоративної виразки, вісцероліз черевної порожнини, грижі стравохідного відділу,  пахові грижі та діагностичні лапароскопії. Переваги таких операцій: малотравматичність, косметичний ефект після оперативного втручання, скорочення терміну перебування хворого в стаціонарі, короткий реабілітаційний період.

Малоінвазивні втручання.

Операція на м’яких тканинах з косметичних ефектом

Також у відділенні в наявності лазерний коагулятор «Ліка-хірург», за допомогою якого проводиться високотехнологічне лікування варикозної хвороби вен нижніх кінцівок будь-якого ступеню складності.

Які умови для пацієнтів створені у нашому відділенні, чи є палати підвищеного комфорту?

У відділенні створені сучасні умови для пацієнтів. Відділення має дві палати підвищеного комфорту. Є їдальня з холодильниками.

Ви вже довгий час працюєте у хірургічному відділенні, але завідуючим стали недавно. Розкажіть, як ви бачити розвиток відділення у подальшому і чого ви навчилися у попереднього завідуючого.

Романенко Валерій Петрович – це хірург з великої літери, який майже 10 років керував відділенням. Під його головуванням працювалося легко та дуже комфортно. Валерій Петрович дуже гарний вчитель, керівник та друг. 

Як завідуючий я бажаю, щоб відділення досягло ще вищого рівня, як в лікуванні, так і в матеріально-технічній базі.    

Що би Ви хотіли побажати жителям міста та району?

В першу чергу хочу побажати всім міцного здоров’я, мирного неба над головою, та сильною процвітаючої держави, яка буде піклуватись про людей.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень