A A A K K K
людям із порушенням зору
КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО “КАХОВСЬКА ЦЕНТРАЛЬНА МІСЬКА ЛІКАРНЯ ІМЕНІ РОДИНИ ПАНКЕЄВИХ КАХОВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ”

Комп’ютерний томограф став до роботи

Дата: 22.04.2020 12:35
Кількість переглядів: 2057

27 березня Каховська ЦРЛ уклала договір з Національною службою здоров’я по 16 медичних послуг , однією з котрих є  пріоритетна послуга – лікування гострого інсульту. Цього ж дня став до роботи комп’ютерний томограф, придбаний за рахунок коштів районного бюджету і бюджетів сільських рад. На сьогодні проведено вже 15 обстежень пацієнтів, які знаходяться на лікуванні у неврологічному та реанімаційному відділеннях. Це обстеження є вкарай важливе для проведення діагностики інсульту.

- Саме завдяки придбанню комп’ютерного томографа ми змогли відкрити відділення гострого інсульту і укласти договір з Національною службою здоров’я про надання цього виду медичних послуг.

Від моменту виникнення ідеї до її втілення пройдено довгий і непростий шлях, який вимагав чималих зусиль, їх об’єднання і співпраці. І ось - результат, який досягнуто завдяки дійсно творчому союзу  Каховської РДА і районної ради. Слід віддати належне тодішньому очільнику райдержадміністрації Валерію Салтикову і наполегливості, з якою він проводив роз’яснювальну роботу з головами сільських рад. Його без перебільшення можна назвати хрещеним батьком комп’ютерного томографа, бо то була його ідея, яку він прагнув реалізувати, його дітище.

 У свою чергу голова районної ради Тетяна Тертична виявила неабиякий хист, щоб переконати депутатів райради у необхідності придбати для лікарні дороге, вартістю 9 мільйонів гривень, медичне обладнання. Тільки конструктивною і наполегливою працею стало можливим визначення Каховської лікарні в опорну, однією з 8 в області!

А на завершальній стадії знову знадобилася допомога. Першим відгукнувся директор Каховського заводу електрозварювального устаткування Ярослав Микитин, допомігши в облаштуванні нового відділення і розміщення в ньому томографа. Директор компанії «Чумак» Олександр Бойко надав своєчасну фінансову підтримку, сплативши  рахунки, що забезпечили сталу роботу будівельників. Начальник управління Північно-Кримського каналу Сергій Шевченко надав важку техніку для допомоги в транспортуванні обладнання вагою більш ніж 2000кг., а підприємець Віталій Пісміченко – устаткування, щоб перенести томограф у відведене для нього приміщення, - розповідає директор КНП «Каховська ЦРЛ» Олена Мазур. Завдяки небайдужості  цих людей і прагненні допомогти, мета втілилася в результат, який уже увійшов в історію нашої лікарні!

 Слід зазначити, що Каховська ЦРЛ – єдина з районних лікарень області, яка надає 16 медичних послуг. А працюють з томографом лікарі-неврологи, які пройшли відповідну підготовку- Людмила Пшеннікова, Вікторія Назаревич, рентгенолог Валентина Кравчата та команда досвідчених рентген-лаборантів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень