A A A K K K
людям із порушенням зору
КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО “КАХОВСЬКА ЦЕНТРАЛЬНА МІСЬКА ЛІКАРНЯ ІМЕНІ РОДИНИ ПАНКЕЄВИХ КАХОВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ”

З ВІРОЮ У ЯКІСНУ МЕДИЦИНУ

Дата: 24.03.2020 09:46
Кількість переглядів: 1856

Пропонуємо ваші увазі бліц-інтерв’ю з завідуючою терапевтичним відділенням Каховської центральної районної лікарні Ольгою Даниленко. Ольга Леонідівна поділилася своїми роздумами щодо стану реформування медичної галузі та її практичним втіленням в ЦРЛ.

 

Вітаю, Ольго Леонідівно, розкажіть будь-ласка про себе.

 

Освіту здобула в Одеському медичному інституті ім. М. І. Пирогова за спеціальністю «Лікувальна справа». Починаючи з 1982 року працюю в Каховській центральній районній лікарні. Маю спеціальність з терапії та кардіології І категорії. Більшу частину практичного професійного досвіду здобула в стаціонарних відділеннях. Слід зазначити, що наприкінці 1980-х років терапевтична служба була представлена двома відділеннями: терапевтичним (на 60 ліжок) та кардіологічним (на 60 ліжок). Доля склалась так, що довелось пережити ліквідацію кардіологічного відділення та скорочення ліжок терапевтичного відділення до сорока. Зараз продовжую працювати на посаді завідувача терапевтичним відділенням.

 

Як в рамках реформи буде працювати терапевтичне відділення з 1 квітня 2020 року?

         З 1 квітня 2020 року 35 ліжок терапевтичного профілю увійдуть до пакета послуг «Стаціонарна допомога дорослим та дітям без проведення хірургічних операцій». До цього пакету послуг входить: профілактика, діагностика (інструментальні та лабораторні дослідження), медикаментозна терапія та медична реабілітація в гострому періоді. Підставою для надання послуги є наявність направлення від сімейного лікаря та перебування пацієнта в невідкладному стані. До вищезгаданої послуги також відноситься надання медичної допомоги пацієнтам, які не потребують хірургічного втручання, а саме: гінекологічного, педіатричного, неврологічного та інфекційного профілю, лікуванням яких будуть займатись лікарі відповідних спеціальностей.

 

Якою новою апаратурою буде забезпечено відділення?

         Протягом року відділення активного готувалось до роботи в нових умовах. Вже відкрито палату інтенсивної терапії, що оснащена концентратором кисню, дозатором медичних препаратів, кардіомоніторами, пульсоксиметрами, апаратом штучної вентиляції легень, відсмоктувачем біологічних рідин, електрокардіографом, дефібрилятором та набором медикаментів для надання невідкладної допомоги. Створено діагностичний кабінет з сучасним 12-канальним електрокардіографом, спірометром для визначення функції зовнішнього дихання. Проведено ремонт в окремих приміщеннях відділення. За допомоги благодійного фонду «Лепта» придбано 40 нових ліжок, з яких 6 функціонального призначення, за що ми щиро вдячні усім мешканцям Каховщини, які долучилися до благодійної акції «Ліжко добра», та особисто засновникам фонду – Ігорю та Світлані Бжезицьким.

 

 

Чому інфаркти мають в медичній реформі пріоритетне значення?

         Щорічно в Україні реєструється до 50 тис. випадків інфаркту міокарда, з яких майже 40% - смертельні. В той час, закордоном смертність від цього недугу не перевищує 5%. Так, наприклад, у Польщі за останні 25 років смертність від інфаркту міокарду скоротилось з 35% до 4%. Досягти такого успіху можна завдяки державній підтримці в розвиток, так званої, інтервенційної кардіології. З 2015 року український уряд разом з місцевою владою розбудовує мережу обласних кардіоцентрів та закупає для них обладнання. Так, в Херсоні на базі міської лікарні ім. О. С. Лучанського створено та успішно працює регіональний «Центр серця». В результаті впровадження новітніх технологій лікування гострого інфаркту міокарда за останні п’ять років рівень смертності від цього захворювання в Херсонській області знизився на 20%. Для ефективної взаємодії спеціалістами нашого відділення розроблені погодинні маршрути евакуації хворих до регіонального «Центру серця».

 

Розкажіть будь-ласка про паліативну допомогу, що це таке, та хто саме її потребує?

         Паліативна допомога є підходом, що дозволяє полегшити страждання пацієнтів з невиліковними захворюваннями, до яких відносять тяжкі форми онкологічних хвороб, серцево-судинних та неврологічних захворювань тощо. Перш за все, це невиліковні стани, що потребують медикаментозного лікування та корекції фізичних та психологічних розладів.

         Вперше в нашій лікарні відкривається послуга «Стаціонарна паліативна допомога» на 10 ліжок та «Мобільна паліативна допомога» з обладнаним медичним транспортом.

 

Який ваш життєвий девіз, і що ви хотіли  б побажати мешканцям міста та районну?

         Мій девіз: «Шлях здолає той, хто йде». За цим гаслом стоїть моє бажання безперервного руху до всього нового, прогресивного, прагнення довести розпочату справу до завершення, незважаючи на труднощі.

         Всім мешканцям міста та районну бажаю, звичайно, міцного здоров’я, миру та сімейної злагоди.

 

Дякую вам за інтерв’ю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень