A A A K K K
людям із порушенням зору
КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО “КАХОВСЬКА ЦЕНТРАЛЬНА МІСЬКА ЛІКАРНЯ ІМЕНІ РОДИНИ ПАНКЕЄВИХ КАХОВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ”

Районна влада та керівництво лікарні робить усе можливе аби лікарня й надалі надавала якісні медичні послуги

Дата: 27.12.2019 16:22
Кількість переглядів: 853

26 грудня голова районної державної адміністрації Сергій Перетятько та його заступниця Ольга Вакулич з робочим візитом відвідали Центральну районну лікарню аби поспілкуватися з її керівництвом з питання перспектив розвитку медичного закладу. Директорка лікарні Олена Мазур поділилася планами  роботи, направленими на  виконання  галузевих програм, оптимізації  галузі охорони  здоров’я, подальше  удосконалення  медичної  допомоги  жителям району, покращення кадрового забезпечення  лікарні та  поділилася перспективами розвитку лікарні.

У 2018 році розпочався процес реорганізації, який закінчився перетворенням закладу в комунальне некомерційне підприємство рішенням ХХХІ сесії VIIскликання Каховської районної ради № 612 від 20.12.2018 року.

КНП «Каховська ЦРЛ» – є багатопрофільним лікувально-профілактичним закладом, який забезпечує кваліфіковану стаціонарну і поліклінічну допомогу населенню міста і району, згідно встановленого порядку, є відповідальним за організацію, постанову та якість медичного обслуговування населення.

Як відомо, відповідно до ЗУ «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування» з 1 квітня 2020 року реалізація державних гарантій медичного обслуговування населення за програмою медичних гарантій здійснюється для всіх видів медичної допомоги. Саме для вчасного контрактування з НСЗУ, закладом отримано ліцензії на медичну практику та діяльність з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів, зареєстровано у системі E-Healph.

Директор установи роз’яснила, чому  лікарня потрапила до групи високого ризику за підсумками 2018 року. Основна причина полягає у високій собівартості послуг, яка включає в себе ряд показників. За словами Олени Борисівни усі підприємства, які ведуть фінансово економічну діяльність супроводжують ризики. Керівництвом було проаналізовано та розроблено алгоритм по їх мінімізації.  Оптимізація ризиків це перш за все економія та розумне управління витратами поряд з широким спектром надання послуг населенню.

При цьому слід зазначити, що економічні показники використання ліжко-дня (оберт ліжка, середне перебування хворого у закладі) менше середньообластних. У 2019 році розпочато роботу по оптимізації приміщень: переведено наркодиспансер в будівлю поліклініки, оптимізовано інфекційне відділення з двох корпусів до одного, здійснено перепрофілювання ліжок. Впроваджені стаціонарозамісні технології (відкрито новий структурний підрозділ «Консультативно-діагностичне відділення (з відділенням Хірургії одного дня), в структурі якого відкрито та набирає обертів денний стаціонар та профілактичне відділення. Ведеться робота по зниженню собівартості медичних послуг.

Для того, аби заклад був у майбутньому успішним, керівництвом лікарні планується ряд заходів, а саме- переведення деяких послуг на аутсорс, відкритття пріоритетних відділень, оптимізацію структури закладу під послуги, враховуючи реальні потреби жителів нашого району та міста.

На завершення зустрічі Олена Борисівна наголосила на тому, що лікарня завершила 2019 рік стабільною роботою і  висловила сподівання на те, що спільними зусиллями всіх гілок влади, керівництва та трудового колективу лікарні буде зроблено все, задля можливості населенню отримувати якісну, своєчасну, безпечну та кваліфіковану медичну допомогу.

Джерело - http://kakhovka-rda.gov.ua/rajonna-vlada-ta-kerivnycztvo-rajonu-robyt-use-mozhlyve-aby-likarnya-j-nadali-nadavala-yakisni-medychni-poslugy/?fbclid=IwAR14yYbBoD5QKHW-jUeenFqrAh7OckstomWwjKGzdWAGp8cyTmkdjYGhqZ8#more-42677


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень