A A A K K K
людям із порушенням зору
КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО “КАХОВСЬКА ЦЕНТРАЛЬНА МІСЬКА ЛІКАРНЯ ІМЕНІ РОДИНИ ПАНКЕЄВИХ КАХОВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ”

НОВА ОПЕРАЦІЙНА

Дата: 12.08.2019 09:14
Кількість переглядів: 1268

 

У зв’язку з реорганізацією лікарні в КНП, на базі Каховської ЦРЛ з 01 січня було створено новий структурний підрозділ - Консультативно-діагностичне відділення з відділенням амбулаторної хірургічної допомоги «Хірургія одного дня», яке розташоване в місті Каховка по вулиці М.Жука, 36 (поліклініка, ІІІ поверх).

Серед амбулаторних операції які проводяться  у відділенні, особове місце займає хірургічне лікування катаракти (часткове або повне помутніння кришталика ока).

У наші дні одна з найпоширеніших помилок пов'язана з тим, що катаракта повинна дозріти для того, щоб можна було успішно провести операцію з видалення помутнілого кришталика. Це не так. Немає ніякого сенсу чекати - операцію з видалення кришталика можна провести на будь-якій стадії захворювання. Сучасні інструменти та прогресивні методики, використовувані при таких операціях на очах, значно розширили показання до хірургічного втручання.

Однією з новітніх методик, що дозволяє проводити видалення кришталика хворим з недозрілою катарактою, є ультразвукове дроблення кришталика або факоемульсифікація. Цей спосіб широко застосовується в кращих клініках світу і є найменш травматичним для пацієнта. Якщо при звичайній операції роблять надріз довжиною 15 мм, то при факоемульсифікації досить 2 мм. Через цей отвір, більше схожий на прокол, вводять ультразвуковий зонд, за допомогою якого кришталик дроблять і його дрібні частинки відсмоктують з камери. Новий, штучний кришталик, вводять через отвір в рогівці ока за допомогою спеціального інжектора. Вся операція займає 10-15 хвилин.

Для якісного та безпечного виконання цих операцій,  за кошти та трудовий ресурс лікарні  було  відремонтовано та обладнано кабінет № 49 під офтальмологічну операційну.

В рамках ремонту було пошпакльовано та пофарбовано стіни, проведена заміна електромережі та сантехніки, на підлогу покладена плитка. Кабінет відповідає сучасним вимогам санітарного режиму.

Наразі в кабінеті в наявності все необхідне медичне обладнання для проведення операції з приводу видалення катаракти (заміна змутнілого кришталика на штучний прозорий), а також операції з приводу глаукоми. 

Операції проводять доктор медичних наук ЖАБОЄДОВ ДМИТРО ГЕННАДІЙОВИЧ, лікар-офтальмолог, який має вищу кваліфікаційну категорію за спеціальностью “Офтальмологія” та досвід роботи - 20 років. Консультації з приводу операцій надаються лікарями-офтальмологами КНП Каховської ЦРЛ, в кабінеті №  52. 

Отже, завдяки проведеній роботі, відтепер,  мешканці міста Каховка та Каховського району мають можливість отримати медичну допомогу на високому рівні в районній лікарні.

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень