A A A K K K
людям із порушенням зору
КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО “КАХОВСЬКА ЦЕНТРАЛЬНА МІСЬКА ЛІКАРНЯ ІМЕНІ РОДИНИ ПАНКЕЄВИХ КАХОВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ”

Депутати Каховської міської ради долучаються до питання оснащення Каховської ЦРЛ

Дата: 09.08.2019 16:52
Кількість переглядів: 558

Сьогодні, 9 серпня 2019 року за особистої ініціативи секретаря Каховської міської ради Ірини Гончарової відбулася зустріч директора комунального некомерційного підприємства «Каховська центральна районна лікарня Каховської районної ради» Олени Мазур з вплвиовими людьми міста, які переймаються питанням надання населенню якісних медичних послуг вторинного рівня. Серед них  голова правління ВАТ «Каховський завод електрозварювального устаткування» Ярослав Микитін та представник керівництва  ПрАТ «Чумак» Олександр Бойко.

Олена Мазур зауважила, що метою цієї зустрічі є переконання депутатів міської ради до залучення коштів міського бюджету на вирішення нагальних проблем лікарні. Адже, переважна більшість її пацієнтів – це мешканці міста. Крім того, у закладі, який є районним комунальним підприємством, працює близько 600 осіб, відрахування із заробітної плати яких у розмірі 500 тис. грн. надходять до міського бюджету.

?

 

Очільниця медичного закладу, зустрівши гостей на його подвір’ї, зазначила, що місце початку зустрічі вибране невипадково. Саме приймальне відділення, яке на сьогоднішній день не відповідає сучасним вимогам, є одним з головних у лікувальному закладі. Звідси, з відділення невідкладних станів розпочинається маршрут пацієнта, після надання  невідкладної допомоги здійснюється сортування хворих з подальшим направленням їх до відповідних відділень згідно із визначеними захворюваннями. Для приведення його у відповідність чинного законодавства слід створити інформаційний центр, як мінімум, дві кімнати невідкладних станів, кімнату чергового лікаря тощо.

Далі учасники зустрічі оглянули приміщення, в якому планується встановити  16-ти зрізовий комп’ютерний томограф, який уже придбаний на кошти районного бюджету, та знаходиться на зберіганні в установі. ?

 

На сьогоднішній день отримано позитивний акт обстеження радіаційної служби з відповідними рекомендаціями . Серед них, перепланування кабінету згідно з санітарними нормами, збільшення ширини дверей, бетонування підлоги та покриття її плиткою.

Олена Мазур повідомила, що для здійснення робіт знайдена відповідна ремонтна бригада. Ярослав Микитін пообіцяв фінансову підтримку у здійсненні вказаних ремонтних робіт. Ірина Гончарова та Олександр Бойко  в свою чергу запропонували директорці підприємства оперативно підготувати проектно-кошторисну документацію, обрахувати конкретну потребу в коштах для реконструкції відділення.

До відома. Комп’ютерна томографія дозволяє візуалізувати органи і тканини, які не показує рентгенографія, такі як печінка, нирки, селезінка, підшлункова залоза, а також найдрібніші зміни в легенях, навколоносових пазухах, кістковій системі. Також, перевагою КТ є можливість візуалізації судин і серця. Це досягається за допомогою обертання системи рентгенівської трубки-детектора з вузьким пучком рентгенівських променів навколо пацієнта, а потім реконструкції зображення за допомогою потужного комп’ютера та спеціальних програм постпроцесорної обробки. Таким чином отримується тонка пошарова анатомія живої людини.

 

Інформацію взято з сайту РДА - http://kakhovka-rda.gov.ua/deputati-kaxovsko%D1%97-misko%D1%97-radi-doluchayutsya-do-pitannya-osnashhennya-kaxovsko%D1%97-crl/


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень