A A A K K K
людям із порушенням зору
КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО “КАХОВСЬКА ЦЕНТРАЛЬНА МІСЬКА ЛІКАРНЯ ІМЕНІ РОДИНИ ПАНКЕЄВИХ КАХОВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ”

Спека. Інсульт

Дата: 10.06.2019 15:30
Кількість переглядів: 402

                         

     Лише настає перша спека - в неврологічне відділення надходить особливо багато пацієнтів з цим важким діагнозом. Спека - це, перш за все навантаження на серце. Воно починає посилено працювати, тому що підвищується тиск, не вистачає кисню, людина починає прискорено дихати, виділяється піт. При підвищенні температури повітря кров в судинах згущується, що може мати не дуже приємні наслідки, це може стати причиною утворення дрібних тромбів, особливо в ногах, які потім відриваються та обумовлюють закупорку судин.
     Першими ознаками наступаючого небезпечного стану можуть стати такі прояви, як головний біль, запаморочення і непритомність, а також різке погіршення зору - в очах буде двоїтися. Особливо сильно у спеку підвищується ризик інсульту у хворих людей. Буває, що людей привозять у лікарню прямо з присадибних ділянок. Спекотний день, людина годинами працює на городі, носить відра з водою, а у вечері їй стає погано. Від спеки страждають не тільки слабкі здоров`ям люди, серед молоді теж можна зустріти тих, хто погано переносить спеку. Причиною може стати слабкий імунітет, при якому можливі швидке зневоднення, в`ялість, сонливість, поганий сон.

Профілактика інсульту в спекотний час

     Треюа дотримуватися водного режиму - випивати 2-2,5 літра рідини на добу. Але при хворому серці необхідно радитись з лікарем, щоб не збільшити навантаження на серце. У спеку особливо шкідливе куріння і надлишок алкоголю - людина і так відчуває перенавантаження. Не можна допускати зневоднення організму, який разом з потом втрачає багато потрібних мікроелементів. Саму тому корисно пити мінеральну воду (без газу), не дуже солодкі соки, звичайну кип`ячену воду, або очищену воду. Доречі, влітку рекомендується пити не просту воду, а, наприклад лимонну або чай з заспокійливими травами, скажімо м`яти. Лимонна вода дуже добре втамовує спрагу і приготувати її дуже просто - для цього потрібно лише сік одного лимона в пляшку негазованої води. А чай з м`яти допоможе Вам не тільки заспокоїти нерви, але й краще спати спекотної літньої ночі.

     І не поспішайте в спеку вимагати в магазині пляшку води з льодом - найкраще в організмі утримується не холодна, а ледь охолоджена вода, тоді як холодна довше затримується в шлунку і більше стимулює потовиділення. При активному потовиділенні виводяться солі, тому можна навіть підсолювати воду, якщо людина активно працює і багато потіє. Уникайте тривалого перебування на сонці, носіть головні убори, щоб уникнути перегрівання організму.

     Будьте здорові та бережіть себе!

     Лікар-невролог Ярош Р.Б.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень