A A A K K K
людям із порушенням зору
КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО “КАХОВСЬКА ЦЕНТРАЛЬНА МІСЬКА ЛІКАРНЯ ІМЕНІ РОДИНИ ПАНКЕЄВИХ КАХОВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ”

Пацієнтам

Проблеми і захворювання під час вагітності (частина 2)

Печія Печія - відчуття печіння в епігастральній (підложечній) області і за грудиною, супроводжується кислим присмаком у роті. Близько 68 % майбутніх мам на різних стадіях вагітності страждають на печію. На відміну від інших побічних ефектів вагітності цьому розладові рідко приділяють увагу, однак печія псує сон і апетит, а також відбивається на настрої. Зазвичай печія у вагітних не пов’язана з яким-небудь серйозним захворюванням, вона виникає через тимчасову зміну положення внутрішніх органів під час вагітності. У вагітних тонус м’язів сфінктера стравоходу значно розслаблений під дією гормону вагітності — прогестерону. А збільшення матки до 25-28-го тижня сприяє підвищенню тиску, що теж перешкоджає щільному закриттю сфінктера. Зазвичай печію провокує порушення дієти - велика кількість жирної гострої їжі. У деяких жінок печію викликають нахили тіла при пранні, вдяганні колготок, взуття. Неприємні відчуття можуть виникати і вночі, що часом викликає страх і поганий настрій.

07:32 15.08.2019

Харчування вагітної

Baгiтна жінка в принципі не має причини повністю змінювати свій раціон але це тільки за умови, що це в період планування вагітності жінка почала раціонально харчуватися. Той факт що у вашому тілі росте маленька людина, зовсім не є причиною того, щоб їсти за двох або більше, ніж до вагітності. У крайньому випадку в першій половині вагітності кількість їжі, що ви споживаєте, не повинна перевищувати тієї, що ви споживали до вагітності. У другій же половині вагітності, особливо ближче до її кінця, кількість споживаної їжі не набагато збільшується.  Запам’ятайте, у жодному разі не можна переїдати- краще їсти частіше, але потрошку, ніж рідко, але у великій кількості.   

08:00 13.08.2019

Обережно - Кір

Кір - це висококонтагіозне (надзвичайно заразне) гостре вірусне захворювання. В основному кіром хворіють не щеплені діти, що відвідують дитячі заклади. Підлітки й дорослі, що раніше не хворіли кором, та не отримали вакцину проти нього, також залишаються надзвичайно сприйнятливими до цієї інфекції. В Україні з початку року захворіло близько 39 тисяч осіб, з них дорослі 18 тисяч, діти-21 тисяча. В Каховському районі -27 особи,більшість дорослі , які були госпіталізовані в інфекційне відділення лікарні.

07:57 27.06.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень