A A A K K K
людям із порушенням зору
КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО “КАХОВСЬКА ЦЕНТРАЛЬНА МІСЬКА ЛІКАРНЯ ІМЕНІ РОДИНИ ПАНКЕЄВИХ КАХОВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ”

Рак молочної залози: лікування має бути доступним для усіх українських пацієнток

Дата: 12.10.2021 09:22
Кількість переглядів: 212

У Києві відкрили фото-проєкт візуальних ілюзій “Стань зіркою свого життя – Лікуйся безоплатно”, присвячений Міжнародному місяцю боротьби з раком молочної залози. 



Лікування  раку доступне не тільки для багатих і знаменитих, а й для звичайних людей із середнім і низьким рівнем достатку - це стало лейтмотивом фото-проєкту візуальних ілюзій “Стань зіркою свого життя – Лікуйся безоплатно”. 

Мета цього мистецького заходу - привернути увагу до сучасних можливостей безоплатного лікування раку молочної залози в Україні, щоб жодна українка не відмовлялася від лікування. До участі у проєкті запросили жінок, які лікували онкологічні хвороби до та під час впровадження медичної реформи. Під час презентації пацієнтки поділилися своїм досвідом проходження терапії та розповіли про те, які саме медичні послуги вони отримали безоплатно.

У відкритті фото-проєкту взяла участь заступниця голови НСЗУ Тетяна Бойко. Вона розповіла про безоплатні медичні послуги, що може отримати жінка, у якої діагностували рак молочної залози.

“Національна служба здоров’я працює задля того, щоб усі українці мали рівний доступ до безоплатної медичної допомоги. Не відмовлялися від лікування через страх залишитися без грошей. Я поділяю мету проєкту «Стань зіркою свого життя – Лікуйся безоплатно». І хочу підкреслити, що Програма медичних гарантій допомагає жінці в цьому.

У Програмі медичних гарантій ми особливу увагу приділяємо ранній діагностиці раку молочної залози. У переліку безоплатних досліджень включено мамографію. Лише протягом квітня-серпня поточного року в межах Програми медичних гарантій було проведено понад 108 тис мамографій. За це НСЗУ заплатила медзакладам понад 20 млн грн.

Якщо у жінки виявили злоякісне новоутворення, вона за електронним направленням, отримає безоплатну стаціонарну допомогу. За державні кошти пацієнтка отримає: інструментальну та лабораторну діагностику, потрібні операції, променеву та хіміотерапію, ліки з Національного переліку. Додатково - безоплатні ліки, що централізовано закуповуються за кошти державного бюджету за різними державними програмами. Список цих ліків має бути на сайті лікарні”, - наголосила Тетяна Бойко.  

Авторка проекту голова ГО «Ліки Контроль» Наталія Гуран: “До створення проєкту мене спонукали дані дослідження “Індексу Здоров’я” - 17 % українців, дізнавшись про діагноз “рак” відмовляються від лікування через фінансові проблеми. 

В усьому світі до пропагування раннього виявлення та лікування онкологічних захворювань залучають зірок шоу-бізнесу. Але ми подумали, що в Україні це викличе зворотню реакцію, стане демотиватиром. Особливо, коли ти живеш у невеликому містечку, отримуєш мінімальну зарплату. 

Ми акцентуємо на тому, що в Україні медичні послуги для пацієнток з молочною залозою доступні і є безоплатними. Для того, щоб жінки лікувалися, а кількість пацієнток, які відмовляються від лікування через відсутність коштів та необізнаність щодо безоплатних медичних послуг зменшилася ми запустили чат-бот "Лікуйся", який розвінчує міфи про дороговартісне лікування та інформує про всі етапи діагностики та лікування раку молочної залози”.

Проєкт “Стань зіркою свого життя – Лікуйся безоплатно” створено за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Джерело


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень