A A A K K K
людям із порушенням зору
КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО “КАХОВСЬКА ЦЕНТРАЛЬНА МІСЬКА ЛІКАРНЯ ІМЕНІ РОДИНИ ПАНКЕЄВИХ КАХОВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ”

Жовтень місячник боротьби з раком молочної залози

Дата: 06.10.2021 10:24
Кількість переглядів: 242

Шановні мешканці міста Каховки та Громади

Напередодні Всеукраїнського дня боротьби з захворюванням на рак молочної залози , з метою більш широкого інформування населення міста Каховки та району з питань профілактики раннього виявлення та ефективного лікування раку молочної залози в КНП «Каховська ЦМЛ» проходить місячник боротьби з захворюванням на рак молочної залози.

Рак молочної залози (РМЗ) – на другому місці в світі за кількістю смертей від різних новоутворень. Водночас, за даними Національного інституту раку (США), якщо своєчасно виявити захворювання, його вдається вилікувати у 98,1% жінок.

В Україні рак молочної залози посідає 1-ше місце серед онкологічних захворювань у жінок. Кожні 35 хвилин у однієї з жінок діагностують захворювання, і кожну годину пацієнтка помирає від цієї страшної хвороби. Фахівці вельми стурбовані зростанням захворювання і закликають жінок вчасно обстежуватися, особливо тих жінок, які потрапляють у групу ризику.

Надійного способу запобігти раку молочної залози не існує. Тому основна рекомендація – регулярно проходити профілактичний огляд, щоб виявити захворювання ще на ранній стадії.

 

 

 

Виявити рак на ранній стадії можна, якщо виконувати наступні рекомендації:


- Жінкам до 40 років 1 раз на рік потрібно проходити УЗД і консультацію мамолога, гінеколога або онколога за місцем проживання в поліклініці;

 

- Після 40 років слід робити мамографію (рентген молочних залоз) кожні 2 роки, а за наявності деяких факторів ризику (обтяжена спадковість, ранній початок менструації, часті аборти, перші пологи після 30 років, відмова від годування грудьми, прийом замісної гормональної терапії, захворювання молочних залоз) – 1 раз на рік;

 

- Після 50 років потрібно проходити мамографію щороку;

 

- Щомісяця кожній жінці слід робити самообстеження молочних залоз, що допоможе не тільки зменшити частоту запущених форм раку молочної залози, але і зменшити смертність від раку на 18,8%.

 

Отже, шановні жінки міста та громади, закликаємо Вас пройти обстеження, відвідати свого лікаря-гінеколога, мамолога. У разі необхідності пройти обстеження УЗД та мамографію.

 

  • «Щоб  бути  здоровим,  потрібно  власні  зусилля,  постійні  й  значні.  Замінити  їх не можна нічим» - М. Амосов

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень