A A A K K K
людям із порушенням зору
КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО “КАХОВСЬКА ЦЕНТРАЛЬНА МІСЬКА ЛІКАРНЯ ІМЕНІ РОДИНИ ПАНКЕЄВИХ КАХОВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ”

В МОЗ розпочали підготовку стратегії розвитку системи охорони здоров’я до 2030 року

Дата: 04.10.2021 09:46
Кількість переглядів: 207

Стратегія розвитку системи охорони здоров’я 2030 буде розроблена МОЗ до 1 грудня 2021 року із залученням ключових стейкхолдерів сфери охорони здоров’я та у співпраці з міжнародними партнерами. Таке завдання визначено в Указі Президента України  No 369/2021. 

“В основу стратегії закладені 6 сучасних принципів та цінностей: універсальний доступ, рівність та залученість, людиноцентричність, підзвітність, чітка міжсекторальна взаємодія та недопущення погіршення соціально-економічного становища пацієнта через погіршення здоров’я. Вони визначені як головні та будуть визначати розвиток всіх напрямків системи охорони здоров’я”, - коментую початок роботи над документом заступник міністра охорони здоров’я з європейської інтеграції Олексій Яременко. 

Він додав, що основними напрямками стратегії буде надання якісних медичних послуг та їхнє фінансування, стан громадського здоров’я та боротьба з епідеміями, доступність лікарських засобів та медичних виробів, а також розвиток медичної освіти, науки та кадрового потенціалу. 

До роботи над стратегії залучені майже 30 представників різних ЦОВВ, міжнародних та пацієнтських організацій та професійних об’єднань. Працювати над документом будуть за технічної підтримки  ВООЗ та Світового банку.

Джерело


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень