A A A K K K
людям із порушенням зору
КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО “КАХОВСЬКА ЦЕНТРАЛЬНА МІСЬКА ЛІКАРНЯ ІМЕНІ РОДИНИ ПАНКЕЄВИХ КАХОВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ”

У Програмі медичних гарантій закладено чіткий перелік послуг для людей з ВІЛ-інфекцією

Дата: 22.09.2021 11:25
Кількість переглядів: 254

У Києві відбулася координаційна зустріч головних лікарів ВІЛ/СНІД центрів України.

На заході учасники обговорили, зокрема, питання профілактики ВІЛ-інфекції та надання медичної допомоги людям, які живуть з ВІЛ-інфекцією в України, аспекти формування, аналізу та подання звітності у сфері подолання ВІЛ-інфекції. Також було представлено проект змін до наказу МОЗ № 180 та результати дослідження щодо впливу реформи охорони здоров’я на надання послуг людям з ВІЛ-інфекцією. 

Про надання медичної допомоги та осіб з ВІЛ-інфекцією у рамках Програми медичних гарантій розповіла заступниця голови Національної служби здоров’я України Анна Фенчак.

Вона підкреслила, що Програма медичних гарантій окреслила чіткий перелік та обсяг медичних послуг, які гарантовані українцям та оплачуються з державного бюджету. Ці послуги мають бути доступні всім, незалежно від віку, місця проживання, соціального і економічного статусу.

«В Україні 376 закладів надають допомогу пацієнтам за пакетом «Діагностика, лікування та супровід осіб із ВІЛ (та підозрою на ВІЛ)». Люди, які живуть з ВІЛ-інфекцією мають можливість отримати безоплатну медичну допомогу за Програмою медичних гарантій на усіх рівнях медицини.  Тестування на ВІЛ можна безоплатно пройти у свого лікаря, з яким укладена декларація. Або у закладах, які мають договір з НСЗУ на діагностику, лікування та супровід людей з ВІЛ. Антиретровірусні препарати в Україні є доступними для кожної людини з ВІЛ - їх можна отримати безоплатно у повному обсязі.

Наступного року ми плануємо підвищити тариф на пакет з лікування людей з ВІЛ-інфекцією, а також розширити обсяг безоплатних медичних послуг таким пацієнтам», - наголосила Анна Фенчак.

У свою чергу директор Департаменту розвитку електронної системи охорони здоров'я НСЗУ Дмитро Черниш поінформував учасників заходу про особливості роботи з електронними медичними записами, зокрема, з чутливими даними пацієнтів з ВІЛ-інфекцією та яким чином  організовано доступ до цієї інформації.

Захід відбувся за участі представників МОЗ України, НСЗУ, ЦГЗ. Та організований за підтримки CDC, Глобального фонду та офісу ВООЗ в Україні. 


Джерело


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень