A A A K K K
людям із порушенням зору
КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО “КАХОВСЬКА ЦЕНТРАЛЬНА МІСЬКА ЛІКАРНЯ ІМЕНІ РОДИНИ ПАНКЕЄВИХ КАХОВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ”

Ведення вагітності та пологи у ПМГ-2022

Дата: 19.08.2021 14:41
Кількість переглядів: 597

16 серпня відбулося перше засідання Робочої групи медичних експертів з питань розробки специфікацій та умов закупівлі медичних послуг за напрямом вагітність та пологи, а також ведення вагітності в амбулаторних умовах.

Медична допомога при пологах – пріоритетна послуга, і до закладів, які планують працювати за договором, НСЗУ висуває посилені вимоги. Втім через пандемію, на наступний рік Національна служба здоров’я  не посилюватиме вимоги, щоб заклади мали змогу зміцнити кадрове забезпечення та матеріальну спроможність. Це також стосується і пакету “Ведення вагітності в амбулаторних умовах”.  

Пропозиції експертів щодо пакету “Медична допомога при пологах”:
- включити нову послугу - проведення оцінювання слуху в новонароджених;
- включити забір зразка пуповинної крові для визначення групової та Rh приналежності крові у дітей, народжених Rh-негативними жінками та жінками з 0 (І) групою крові;
- додати у перелік до додаткових вимог таке обладнання як аудіометр та гематологічний аналізатор.

Серед пропозицій експертів НСЗУ не підтримала такі: виокремити як платну послугу регіонарне знеболення нормальних пологів за бажанням пацієнтки, якщо у жінки немає до цього показань, проводити як платну послугу всі лабораторні та інструментальні дослідження відповідно до потреб пацієнтки, які не відповідають основному діагнозу при госпіталізації.

Також члени робочої групи обговорили додатковий обсяг медичних послуг, який лікарні ІІІ рівня зобов’язуються надавати відповідно до медичних потреб пацієнтки за договором з НСЗУ. Мова про заклади, які спроможні надавати високоспеціалізовану акушерську та неонатальну допомогу.

Взагалі більшість зауважень та пропозицій стосувалось редакції вимог і носили формат доповнення. 

За пакетом “Ведення вагітності в амбулаторних умовах” були прийняті такі пропозиції:
- додати до обсягу послуг пункти щодо охорони здоров’я матерів та новонароджених під час COVID-19, визначивши індивідуальний графік спостереження, використання телемедицини, SMS, телефону тощо, забезпечення доступності медичної допомоги для вагітних з додатковими потребами, такими як фізичні, сенсорні чи навчальні вади, надання психологичної підтримки;    
- додати у перелік необхідних лабораторних досліджень аналіз із визначення глікованого гемоглобіну, тощо.

Кілька  зауважень та пропозицій одних експертів стосувалися дороговартісного скринінгового обстеження, яке пропонували вилучити з вимог, але інші експерти  поділися досвідом, як забезпечити вагітних  такими обстеженнями безоплатно. 

Члени робочої групи сформували проміжний проєкт документу. А фіналізовуватимуть його на наступному засіданні, яке відбудеться за 2 тижні.

Склад Робочої групи експертів з питань розробки проєктів специфікацій та умов закупівлі медичних послуг за програмою медичних гарантій за напрямом вагітність та пологи 

Ковальова Олена Михайлівна

Головний спеціаліст відділу клінічного аудиту та методології Департаменту моніторингу НСЗУ, д.мед.н., професор, голова Робочої групи

Бабко Анжела Михайлівна

Головний спеціаліст відділу взаємодії із зовнішніми експертами управління фінансових гарантій медичного обслуговування Департаменту замовлення медичних послуг та лікарських засобів НСЗУ, секретар Робочої групи

Дудник Світлана Валеріївна

Начальниця відділу розробки програми медичних гарантій управління фінансових гарантій медичного обслуговування Департаменту замовлення медичних послуг та лікарських засобів НСЗУ, д.мед.н.

Банах Олександр Леонідович

Директор КНП «Вінницький міський клінічний пологовий будинок №1» (за згодою)

Назаренко Лариса Григорівна

Головний лікар КНП «Міський клінічний пологовий будинок №6 Харківської міської ради», завідувачка кафедри генетики акушерства, гінекології та медицини плода ХМАПО, д.мед.н., професор (за згодою)

Ворона Роман Миколайович

Асистент кафедри акушерства та гінекології Інституту післядипломної освіти Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця, к.мед.н. (за згодою)

Гончарук Наталія Петрівна

Директорка КНП «Київський міський пологовий будинок №1», доцент кафедри акушерства, гінекології та перинатології Національного університету охорони здоров’я України імені П.Л. Шупика, д.мед.н. (за згодою)

Демешко Ольга Миколаївна

Фахівець з питань фінансування системи охорони здоров’я Бюро ВООЗ в Україні (за згодою)

Жабченко Ірина Анатоліївна

Завідувачка відділення патології вагітності та пологів ДУ «Інститут педіатрії, акушерства і гінекології ім. акад. О.М. Лук’янової НАМН України», д.мед.н., професор (за згодою)

Жегулович Володимир Генріхович

Доцент кафедри акушерства і гінекології №1 Національного медичного університету імені О.О. Богомольця, к.мед.н. (за згодою)

Жилка Надія Яківна

Професорка кафедри акушерства, гінекології та перинатології Національного університету охорони здоров’я України імені П.Л. Шупика, міжнародний експерт з питань репродуктивного здоров’я ВООЗ та ООН, д.мед.н. (за згодою)

Жук Світлана Іванівна

Завідувачка кафедри акушерства, гінекології та медицини плода Національного університету охорони здоров’я України імені П.Л. Шупика, професорка, д.мед.н. (за згодою)

Кондратова Ірина Юріївна

Заступниця генерального директора - керівниця регіонального перинатального центру КНП Харківської обласної ради «Обласна клінічна лікарня», к.мед.н. (за згодою)

Краснокутська Вікторія Василівна

Медична директорка КНП Сумської обласної ради «Обласний клінічний перинатальний центр» (за згодою)

Манасова Гульсим Серікбаївна

Професорка кафедри акушерства і гінекології Одеського національного медичного університету, лікар гінекологічного відділення КНП «Пологовий будинок №5» Одеської міської ради, д.мед.н. (за згодою)

Муравська Світлана Іванівна

Головний лікар КНП «Пологовий будинок» Рівненської міської ради (за згодою)

Островський Костянтин Володимирович.

Заступник директора з медичної частини КНП «Пологовий будинок №3» Запорізької міської ради, к.мед.н. (за згодою)

Сазонова Інна Євгеніївна

Головний спеціаліст відділу з організації надання медичної допомоги дітям та матерям управління з організації надання медичної допомоги населенню Департаменту охорони здоров’я Луганської обласної державної адміністрації (за згодою)

Сальніков Сергій Миколайович

Директор ППО КНП «Київський міський пологовий будинок №2» Виконавчого органу Київської міської ради (КМДА), к.мед.н. (за згодою)

Скрипченко Наталія Яківна

Завідувачка відділення «Впровадження та вивчення ефективності сучасних медичних технологій в акушерстві та перинатології» ДУ «Інститут педіатрії, акушерства і гінекології ім. акад. О.М. Лук’янової НАМН України», д.мед.н. (за згодою)

Ткаченко Руслан Опанасович

Професор кафедри акушерства, гінекології та репродуктології Національного університету охорони здоров'я України імені П.Л. Шупика,  завідувач курсом ТУ з акушерської анестезіології та реанімації для лікарів анестезіологів та акушерів-гінекологів, професор, д.мед.н. (за згодою)

Черняк Ольга Леонідівна

Заступниця директора - начальниця управління організації лікувально-профілактичної допомоги дітям та жінкам Департаменту охорони здоров’я Харківської міської ради, к.мед.н. (за згодою)

Ярощук Олена Борисівна

Заступниця директора по організації роботи закладу, лікар-акушер-гінеколог КНП «Київський пологовий будинок №5» (за згодою)

 

Джерело


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень