A A A K K K
людям із порушенням зору
КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО “КАХОВСЬКА ЦЕНТРАЛЬНА МІСЬКА ЛІКАРНЯ ІМЕНІ РОДИНИ ПАНКЕЄВИХ КАХОВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ”

Дієві способи зміцнення здоров’я влітку

Дата: 11.06.2021 19:59
Кількість переглядів: 402

Щоб узимку не страждати від частих застуд, подбайте про своє здоров’я з літа, що є кращим джерелом позитиву і здоров’я/ Саме для тих, хто любить проводити час перед монітором свого улюбленого комп’ютера, ми підготували рекомендації щодо того, як зміцнити своє здоров’я влітку.

Сонце – друг

Сонце влітку має велику цінність. Сонячні ванни здатні дарувати не лише красиву засмагу, а й зміцнювати імунітет, покращувати настрій і стан шкіри. Дозоване сонце, під впливом якого в організмі людини виробляється вітамін D, що необхідний для засвоєння кальцію, дуже корисне. Сонячні ванни краще приймати до 11 ранку і після 16 години. При цьому не варто забувати про сонцезахисний крем і капелюшок.

Ходьба босоніж

Ходьба босоніж – важлива зміцнювальна й оздоровлювальна процедура. Вона викликає позитивні емоції й запобігає розладам і хворобам. Зміцнюючи шкіру ніг, можна уникнути зараження грибком, підвищити теплорегуляторні здібності стопи, посилити стійкість організму до простудних інфекцій.

Активний спосіб життя

Активні фізичні навантаження краще здійснювати на свіжому повітрі! Візьміть за правило ранкову пробіжку, піші прогулянки, їзду на велосипеді.

У вас є діти? Чудово! Приєднуйтесь до них в активних іграх і заняттях на вулиці. Футбол, теніс – чому б і ні? Фізичне навантаження позитивно впливає на весь організм, зміцнює м’язи, збільшує тонус шкіри, прискорює кровообіг і сприяє виробленню гормону щастя і задоволення – ендорфіну.

Антистрес

Стрес – неодмінна складова нашого життя. Призвести до сильного занепокоєння може як серйозна неприємність, так і будь-яка дрібниця, якій ми надали занадто великого значення. Саме тому так важливо вміти використовувати у повсякденному житті прості, але дуже ефективні способи боротьби зі стресом. Один з найефективніших – це кольоротерапія. Вона корисно діє на нервову систему, регулює гормональний фон, покращує настрій і дарує безліч позитивних емоцій. Оточіть себе приємними й веселковими кольорами – жовтим, помаранчевим, зеленим, блакитним. Нехай вони будуть в інтер’єрі, у вашому гардеробі, у вас на столі. Просто дивіться на них, і в результаті самі не помітите, як настрій почне змінюватися на краще.

Загартовування

Найкращі способи загартовування – контрастний душ і обливання. До речі, якщо ви ніколи не робили ні того, ні іншого, літо – прекрасна пора для починань.

Природні інгаляції

Для того, щоб здійснювати природні інгаляції, влітку не знадобиться ніяких спеціальних пристосувань і засобів. Усе, що вам потрібно, – це виїзд на природу. Вирушайте у хвойний або листяний ліс, на морське узбережжя, в гори, до водоспаду або на озеро, вийдіть у поле. Там ви зможете вдихати чисте свіже повітря, насичене корисними речовинами. Через дихальні шляхи вони потрапляють у легені, насичують організм, кровоносну систему, дарують здоров’я, підтримують імунітет. Природні інгаляції зміцнюють організм в цілому, допомагають вирішити проблеми з дихальною системою і перевтомою.

Літнє меню

Багаті вітамінами дари літа допомагають зміцнювати імунітет. Літо завжди тішить великою кількістю смачних і корисних натуральних продуктів: овочів, фруктів, ягід, зелені. Що ж потрібно їсти влітку? Перш за все, овочі, фрукти та ягоди, що містять корисні антиоксиданти. Це помідори, червоний виноград, полуниця, чорниця, болгарський перець, черемша, шпинат, смородина, обліпиха, черешня. Не варто забувати про фреші. Одні з найкорисніших – морквяний і гарбузовий. У салати обов’язково додавайте зелень – кріп, петрушку, селеру.

Хочете бути здоровими, усміхненими й завжди у хорошому настрої? Робіть профілактику, адже вона краща за лікування. Хоча деяких хвороб не уникнути, ви можете багато зробити для того, щоб сповільнити розвиток захворювання чи взагалі йому запобігти.

Джерело


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень