A A A K K K
людям із порушенням зору
КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО “КАХОВСЬКА ЦЕНТРАЛЬНА МІСЬКА ЛІКАРНЯ ІМЕНІ РОДИНИ ПАНКЕЄВИХ КАХОВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ”

Ендоскопічне дослідження і діагностика запальних і функціональних захворювань шлунка і кишечника на базі «КНП Каховська ЦРЛ»

Дата: 16.10.2020 10:08
Кількість переглядів: 1608

Останнім часом, і в Україні, і в світі відзначається зростання кількості хворих з запальними і функціональними захворюваннями шлунка і кишечника. Несприятливий екологічний фон, стресові ситуації, імунологічні порушення, погрішності в харчуванні, використання генетично модифікованих продуктів сприяють поширенню захворювань шлунково-кишкового тракту в геометричній прогресії. Відзначається тенденція до розвитку даної патології в молодому, працездатному віці. Найчастіше, запальні захворювання шлунково-кишкового тракту призводять до інвалідизації, а інколи і до летального випадку.

Основними нозологічними одиницями, що входять до групи запальних захворювань шлунково-кишкового тракту, є запальні захворювання шлунка і товстого кишечника. У зв'язку з поліетіологічностю, схожістю клінічної картини, труднощами діагностики запальних і функціональних захворювань шлунково-кишкового тракту, велику увагу приділяють вивченню їх патогенезу і пошуку методів, що дозволяють проводити своєчасну і якісну диференційну діагностику. Одним з таких є ендоскопічне дослідження.

Ендоскопія є найбільш інформативним і найбільш достовірним методом ранньої діагностики захворювань шлунково-кишкового тракту. Ендоскопія дозволяє виявити поверхневі зміни слизової шлунково-кишкового тракту недоступні для виявлення іншими методами обстеження, дозволяє діагностувати доброякісні та злоякісні новоутворення шлунково-кишкового тракту, дозволяє встановити джерело шлунково-кишкової кровотечі. Крім того ендоскопія дозволяє брати "Прицільну" біопсію для диференціальної діагностики новоутворень шлунково-кишкового тракту. Також за допомогою ендоскопії можливо видалення сторонніх тіл стравоходу, шлунка і товстого кишечника. У 80-90% випадків огляду товсту кишку на всьому протязі серед доступних в даний час методів виявлення раку товстої кишки -колоноскопія є найбільш достовірним .

Всі ендоскопічні дослідження в КНП «Каховській ЦРЛ» проводяться на ендоскопічної стійці фірми «SonoScape» (придбаній в 2020 році), яка має змогу вести фото- та відеофіксацію. Відмінною особливістю ендоскопа є неперевершена гнучкість і велика еластичність, що значно полегшує процес введення в шлунок і зменшує неприємні відчуття під час дослідження. Сучасна волокниста оптика дозволяє отримати зображення високої чіткості і якості з фіксацією зображення.

Кабінет  ендоскопічних досліджень «КНП Каховська ЦРЛ» знаходиться за адресою  вул. Першотравнева  б. 34, на 3 поверсі хірургічного корпусу.

Виконуються: 

•    Відеогастроскопія (ендоскопічне дослідження шлунка);

Показання до гастроскопії:

• Всі захворювання шлунка з метою диференціальної діагностики;

• Необхідність встановлення джерела шлункової кровотечі;

• Підтвердження їм виключення злоякісного процесу в шлунку;

• Негативні результати рентгенологічного дослідження шлунка при наявності симптомів, шлункового дискомфорту;

• Захворювання інших органів і систем, при яких необхідно уточнити стан слизової оболонки шлунка.

Проходження обстеження «гастроскопія» без попереднього запису, натщесерце.

При наявності електронного напрямку від сімейного лікаря, пацієнти з 50-ти років безоплатно.

• Відеоколоноскопія (ендоскопічне дослідження товстого кишечника).

Дослідження проводяться за попереднім записом в ендоскопічному кабінеті, для отримання консультації та подальшій підготовці пацієнта до дослідження «колоноскопія».

При наявності електронного направлення від сімейного лікаря пацієнти у віці від 40-ка років обстежуються безоплатно.

Ендоскопічний кабінет працює з понеділка по п'ятницю, з 8:00 до 15:00.

Діагностику проводять досвідчені лікарі: Квятковський Олег Олександрович, лікар –ендоскопіст, анестезіолог І категорії та Терещенко Віктор Васильович, лікар-ендоскопіст І категорії.

Звертайтеся, будемо  раді допомогти!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень