A A A K K K
людям із порушенням зору
КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО “КАХОВСЬКА ЦЕНТРАЛЬНА МІСЬКА ЛІКАРНЯ ІМЕНІ РОДИНИ ПАНКЕЄВИХ КАХОВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ”

У Києві проходить конференція “Лікар 2020”

Дата: 21.11.2019 10:55
Кількість переглядів: 692

У Києві, за участі очільників медичної галузі України, представників міжнародних партнерів та фахівців галузі, проходить конференція “Лікар 2020”



 

У Києві, за підтримки проекту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я», проходить практична конференція експертів «Лікар 2020: кращі практики».

У ході конференції обговорюватимуть подальші кроки трансформації системи охорони здоров'я – старту Програми медичних гарантій у 2020 році.

У заході взяли участь Міністр охорони здоров’я України Зоряна Скалецька, голова комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький, голова Національної служби здоров’я України Олег Петренко, представники Центру громадського здоров’я, проекту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я», спільного Проекту Світового Банку та МОЗ України «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», Європейської Бізнес Асоціації та фахівці у галузі охорони здоров’я.

Міністр охорони здоров’я України Зоряна Скалецька: "У нас сьогодні є чимало викликів, що стосуються підвищення ефективності використання коштів у системі охорони здоров’я. Рішення вимагають не лише підписів урядовців, їх зміст має розуміти кожен. Тут дуже важлива комунікація.

Одне з найбільших завдань, яке стоїть перед новим етапом трансформації – підвищення довіри до лікаря та загальної системи надання медичної допомоги. Саме тому зміни у галузі направлено на покращення надання медичної допомоги українським громадянам.

Такі заходи дуже потрібні, щоб проаналізувати те, що вже зроблено, обговорити те, що буде завтра, запобігти імовірним ризикам. І усе це - у діалозі з медичною спільнотою. Такі зустрічі дають розуміння, що зміни системи охорони здоров’я – це не одноосібне рішення, а кроки, обдумані великим колом фахівців.

Конференції - це чудовий інструмент для особистісного розвитку лікарів. Сподіваюся, що ця конференція та наступні заходи щодо трансформації будуть ще більш затребувані серед лікарів. Тільки разом ми зможемо визначити шлях, яким будемо рухатися далі".

Голова Комітету ВР з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький: "Ми маємо робити нашу медицину якіснішою. Вперше за 28 років профільний парламентський комітет не веде «військових дій» з МОЗ чи НСЗУ. Ми працюємо в одному напрямку. Це для нас дуже важливо.

Сьогодні для системи охорони здоров’я з’явилося “вікно можливостей”. Воно дуже вузьке – 7-8 місяців. За цей короткий проміжок часу треба зробити докорінні зміни у галузі. Без вас – лікарів – цього не зробити.

Ті основні речі, над якими працювали НСЗУ та МОЗ, ми підтримуємо та подаватимемо на розгляд та ухвалення у парламенті. Зокрема, це законопроект № 2428 «Щодо невідкладних заходів у сфері охорони здоров‘я». Ми подали, і Президент України підтримав, закон № 2429, що зламає штучні бюрократичні бар'єри у роботі лікарів. Також ми подали закон № 2445, яким нарешті буде закріплено лікарське самоврядування.

Ще кілька важливих законів на стадії підготовки. Один з найважливіших – закон про обов’язкове страхування лікарської відповідальності. Як це є в усьому цивілізованому світі". Всі ці кроки дозволять нам суттєво змінити систему".

Голова Національної служби здоров’я України Олег Петренко: 28 років в Україні лише говорили про те, як має бути. Виписувалися стратегії, дорожні карти, плани заходів. Потім це все роками узгоджувалося, а вікно можливостей закривалося, відтак результат - нульовий.

Треба діяти. Лише, коли ти щось робиш - ти можеш навчитися.

Ми вже побачили результати на первинці та при реалізації державної програми реімбурсації «Доступні ліки». Вони вселяють у нас надію. На цьому етапі важливо усім учасникам процесу – законодавчій, виконавчій та місцевій владі - зайняти конструктивну позицію і втілювати заплановані зміни.

Хочу подякувати за підтримку від МОЗ, профільного Комітету ВР, від Президента України та прем’єр-міністра у тому, що зміни у системі охорони здоров’я незворотні.

Наша задача взяти цей план і втілити його у життя. Ризики будуть і про них слід говорити відверто. Ця конференція є майданчиком, де йтиметься і про це".

Представник проекту USAID "Підтримка реформи охорони здоров’я" Владислав Одринський: "Ми підтримуємо процеси трансформації системи охорони здоров'я в Україні, щоб до якісних послуг, які надаються кваліфікованими спеціалістами, мали рівний доступ всі громадяни України.

Конференція "Лікар 2020" залучає фахівців медицини до змін, до старту Програми медичних гарантій, яка запрацює в повному обсязі в наступному році. Цей захід сприятиме підготовці всіх експертів медичної галузі до роботи в нових умовах".

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень