A A A K K K
людям із порушенням зору
КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО “КАХОВСЬКА ЦЕНТРАЛЬНА МІСЬКА ЛІКАРНЯ ІМЕНІ РОДИНИ ПАНКЕЄВИХ КАХОВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ”

Цукровий діабет !

Дата: 11.06.2019 09:18
Кількість переглядів: 1241

Шановні пацієнти !

 

 

Прочитайте уважно деякі пояснення в роботі ендокринологічного кабінету консультативно-діагностичного відділення.

 

     Відповідно до Наказу МОЗ України від 21.12.2012р.  №1118 «Уніфікований клінічний протокол первинної та вторинної допомоги «Цукровий діабет 2 типу»».

     Цукровий діабет 2 типу, без отримання інсуліну, повністю спостерігається сімейними лікарями: виявлення захворювання, обстеження, спостереження та призначення лікування.

     Згідно програми «Доступні ліки», деякі препарати (цукрознижуючі пігулки) можна отримати за рецептом безкоштовно, або з доплатою. Виписує їх сімейний лікар.

     На консультацію до ендокринолога, пацієнта з діабетом ІІ типу, направляє сімейний лікар, після повного дообстеження, якщо в цьому є потреба. В Наказі МОЗ чітко прописано, в яких  випадках сімейний лікар направляє на консультацію.

     З цим направленням пацієнт звертається до реєстратури, отримує талон (поки що на паперовому носії, адміністрація слідкує за змінами у чинному законодавстві, стосовно переходу на електронний документообіг) на відвідування до ендокринолога.

     Пацієнти І типу та ІІ типу (дорослі з 18 років) цукрового діабету з отриманням інсуліну, спостерігаються ендокринологом.

     Для чіткого урегулювання роботи кабінету існує графік, відповідно до якого  - з 08.00 до 10.00 – виписка електронних рецептів на інсулін. Це кропітка робота, яка потребує концентрації уваги та часу лікаря та медсестри.

     Станом на травень 2019 року, у місті Каховка та Каховському районі нараховується 357 осіб, які отримують інсулін (в т.ч. 12 дітей), тобто, в середньому 17-18 осіб звертається щодня за рецептом, який виписується тільки на один місяць. Для отримання інсуліну за рецептом, слід звернутись дл аптеки "Лювіна №14"  за адресою: м.Каховка, вул.Пушкіна, буд.105.

     Після 10.00 до 13.00 – загальний прийом по талонам, які видаються в реєстратурі в день звернення пацієнта.

     Первинне звернення до ендокринолога – після огляду, необхідного обстеження (FL ОГП, онкоогляд, загальних аналізів), у сімейного лікаря за його направленням.

     Після 13.00 – робота з документацією, оформлення МСЕК листів, звітів та ін., консультації хворих у стаціонарних відділеннях.

 

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень